29
okt

Waarom we onze sites update naar Drupal 9

verschil editor

We updaten de website van Drupal 8 naar Drupal 9. De update is noodzakelijk omdat Drupal 8 binnenkort niet meer ondersteund wordt en er dus veiligheidslekken kunnen ontstaan.

De update heeft geen invloed op hoe de website er uit ziet of op de informatie die er op staat. Wat wel verandert is hoe de backend er uit ziet. Het systeem om aan de website te werken en teksten in te voeren krijgt een nieuwe skin die gebruiksvriendelijker is en er frisser uit ziet. 

 

Ontdek waarom we deze update uitvoeren.

29
okt

GA4, Het event-driven datamodel

GA4

Google heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn analysetool: Google Analytics 4 (GA4).

Op de bestaande websites wordt het aantal bezoekers meestal gemeten met Universal Analytics. In de loop van 2022 verdwijnt deze en blijft GA4 als enige over. Het belangrijk om nu de GA4-property in te stellen, om nu al data te verzamelen en parameters voor je website te bepalen, zodat de overgang vlotter en informatievoller kan verlopen

03
aug

CC Asse - digitale ruimte door volta

CC Asse - website

Ruimte voor cultuur vind je, letterlijk en figuurlijk in het cultuurcentrum van Asse. De digitale ruimte voor het cultuurcentrum werd door volta vormgegeven in code en beeld. Na het uitwerken van een duidelijk plan van aanpak en overzichtelijke wireframes realiseerden de voltezen een state-of-the-art cultureel hoogstandje.

31
jul

BioForum vzw: volta goes bio!

BioForum website

BioForum vzw is de sectorvereniging voor de biologische landbouw- en voedingsketen en ondersteunt de Vlaamse biosector op verschillende manieren. Voor hun nieuwe website wilden ze een complete make-over: nieuwe lay-out, vlotte navigatie én een integratie van de omvangrijke Biobedrijvengids. Een (mais)kolfje naar de hand van volta!

23
jul

Muntuit - voortraject website

Muntuit wireframes

Muntuit ontwikkelt, adviseert en promoot gemeenschapsmunten en streeft zo naar een duurzamere en participatieve samenleving. In hun zoektocht om hun nieuwe site te structureren kwam volta in beeld. Volta creëerde voor Muntuit in deze eerste fase mock-ups van een 30-tal pagina's en een uitgebreid scopedocument voor een robuust digitaal platform dat de kennisexpertise van Muntuit duidelijker naar het publiek brengt. We zorgen er zo tevens voor dat de toekomstige site de verschillende doelpublieken niet alleen informeert, maar ook de motor zal zijn van een efficiënte werking van Muntuit.

03
jun

Award Winning Designers

Award Winning Designers

Voor de Award Winning Designers #3 gaf volta de stijl van APBC - ANTWERP. POWERED BY CREATIVES nog een extra boost. In zeer korte periode ontwikkelden we alle grafiek en stampten we een nieuwe site uit de grond.

Schrijf je in voor het online event op 22 juni 2021. Dalilla Hermans is gastvrouw en ontvangt ontwerpers én spraakmakers voor een boeiende dialoog over hoe belangrijk -en moeilijk- het is om platgetreden paden te verlaten.