05
apr

Design en copywriting voor inspiratieboek REFILL

Refill - brochure - volta

REFILL zet in op tijdelijke invulling van stedelijke locaties waar grootse stadsvernieuwing op til is. Het projectboek inspireert en geeft een overzicht van een twintigtal Europese voorbeeldprojecten. Het boek moet andere steden stimuleren om zelf projecten op te zetten op braakliggende terreinen of in leegstaande gebouwen. Stad Gent, dat al 10 jaar experimenteert met tijdelijke invulling in stadsontwikkeling, coördineert het Europese REFILL-netwerk. Volta ontwikkelde het concept voor het boek met roadmap, herwerkte alle aangeleverde teksten en bracht alles samen in een creatieve vormgeving.

Lees meer
03
apr

Als copywriters met beelden spreken

Vanaf 1 april - nee, geen grap - neemt Eleonore onze Instagram-account over. Miguel mag zijn 'jacht op de duif' stopzetten en geeft de Volta-account in handen van onze copywriter/redactrice. Ze spreekt als geen andere in beelden, durft de patronen al eens doorbreken met creatief ontwerp- en naaiwerk, en verdiept zich graag in een klassiek pianostuk. Volg haar verbeelding en capriolen van 1 april tot 30 juni op onze account.

23
mrt

We hebben de Beeldenstorm overleefd!

beeldenstorm - volta

Vrijdag 23 maart nam een stadsgids ons samen met een prettig select groepje Volta-fans op sleeptouw langs 20 spraakmakende plekken in de stad. Een geslaagd eerste verjaardagsevent met klanten en Volta-vrienden. Een fotoverslag van onze Beeldenstorm vind je op onze site #volta2018. Viva Volta!

09
mrt

Vormgeving brochure voor project Gent Sint-Pieters

we love design gent sint-pieters

Project Gent Sint-Pieters - een pittig stadsvernieuwingsproject op lange termijn - vroeg ons om een handige overzichtsbrochure voor het grote publiek. De brochure blikt terug op tien jaar investeren en uitvoeren, en brengt een visueel beleidsverhaal van aangename woon-werkomgevingen en duurzame mobiliteit. Het resultaat is een heldere en duidelijke brochure, makkelijk mee te nemen tijdens wandelingen door het project, en waar de verschillende partnerorganisaties zich in herkennen.

07
mrt

Copywriting en vormgeving brochure Febeg

febeg brochure

Gespecialiseerde en gevoelige informatie omzetten in een duidelijke, degelijke en open communicatie? We gaan graag aan de slag met complexe vragen. Voor Febeg, de federatie van energieproducenten in België, creëerden we een brochure om steden en gemeentes te informeren over prioritaire keuzes in hun energiebeleid. Van concept naar vormgeving, van copywriting naar vertaling. En alles in een strikte timing gedrukt en geleverd. Zo doen we het graag.

21
feb

Captif: webdesign voor office designers

Office design is een stiel met stijl. Dus klopten de founding fathers van het pas opgerichte CAPTIF bij ons aan voor content en copywriting: zij zochten de juiste woorden om hun verhaal te vertellen. Maar als het klikt, gaan we graag verder. We legden het design voor de brochures op tafel en ontwikkelden samen met de zaakvoerders een website in Wordpress. Een evenwichtsoefening die bewijst dat design en templates samen door één deur kunnen. Doorgedreven SEO-copywriting zorgt ervoor dat wie straks zijn kantoor wil herinrichten, logischerwijs bij CAPTIF uitkomt. En nu is het aan CAPTIF.

19
feb

Al ingeschreven voor de Beeldenstorm?

beeldenstorm

In 2018 vieren we een heel jaar feest. Op vrijdag 23 maart gaan we in beperkt gezelschap op ontdekking door Antwerpen. Langs beelden met unieke verhalen en plekken met verrassende anekdotes. Vertrek om 14 uur bij Volta, afsluiten doen we met een glas in een plek die absoluut tot de verbeelding spreekt. Niet twijfelen, want helemaal gratis en de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je nu in.

13
feb

EcoHuis: een mailer die eruit springt

Het EcoHuis Antwerpen geeft advies en info aan alle Antwerpenaars die ecologisch willen verbouwen. Met een laagdrempelige huis-aan-huis-mailer rond het thema Benoveren - nog beter dan duurzaam renoveren - willen ze opvallen en in 't oog springen. Net niet letterlijk.