17
mei

Volta inspireert Vivo met nieuwe website

Vivo in de kijker

Vivo is de koepelorganisatie rond vorming en tewerkstelling in de social-profitsector. De organisatie maakt toekomstige werknemers warm voor een job in deze sector, of spoort huidige werknemers aan om zich verder bij of om te scholen. Het zal je dus niet verbazen dat Vivo op een berg van nuttige informatie zit. Heel veel informatie. En daar knelde het schoentje. Hoe krijg je al deze informatie op een gestructureerde manier bij je doelgroepen?

Enter volta. Ons webteam tekende voor het webdesign- en development voor de gloednieuwe, heldere website van Vivo. Een webstek waar gebruikers heel eenvoudig, per sector, de juiste

Nieuwsgierig naar het resultaat? Ontdek het hier.

 

11
mei

Snedig ontwerp voor Soirée MuzE

Soirée MuzE

Soirée MuzE kan al drie jaar rekenen op de deskundige én creatieve ondersteuning van volta. Voor het project ‘Snedige vertellingen uit de coulissen van het Mechelse erfgoed’ ontwerpen we vier keer per jaar alle grafische toepassingen. We voorzien Soirée MuzE van het beeldmateriaal voor digitale infoborden, brochures, nieuwsbrieven,… Elke lezingenreeks heeft een specifiek thema, wat resulteert in telkens een aangepaste versie van de initiële huisstijl. Momenteel loopt de reeks ‘Soirée MuzE: Kinderen van de Renaissance’.

Meer informatie vind je op de website van Hof van Busleyden.

04
mei

Ben jij de nieuwe voltees?

vacature digital designer

Bij volta gaan we voor klare taal in woord, beeld én code. En daarom zijn we op zoek naar een digital designer, die heldere code vertaalt in straf beeld. De digital designer maakt deel uit van het vormgeversteam én werkt tegelijk nauw samen met de developers. Weet jij raad met CSS/Sass, beheers je een CSS framework, heb je ervaring met Adobe XD en ben jij een aanwinst voor ons team? Laat van je horen!

> Solliciteer nu via deze link.

 

22
apr

Grafiek en typografie voor ‘100 x Congo’ in het MAS

volta - 100 x Congo MAS

Honderd jaar geleden, in volle koloniale tijd, werd de stad Antwerpen eigenaar van een Congolese collectie. Nu zet het MAS deze kunst in de kijker tijdens de expo ‘100 x Congo’. De tentoonstelling neemt je mee op een leerrijke reis en schotelt de bezoeker heel wat vragen voor.

Voor de grafiek en de typografie van deze expositie klopte het MAS aan bij volta. Alle tekstpanelen in de exporuimte, de geografische kaarten en de bestickering namen we voor onze rekening. Een mooie eenheid!

Zelf de Congolese kunst én ons grafisch werk bewonderen? Dat kan, nog tot midden september 2021 in het MAS!

11
feb

Overstap van Drupal 8 naar Drupal 9

Drupal 9 werd midden 2020 gelanceerd, als opvolger van Drupal 8 waarin we tientallen websites hebben gebouwd en tal van eigen modules hebben ontwikkeld. Momenteel leggen onze developers de laatste hand aan onze eerste Drupal 9-websites. Binnen aanzienlijke tijd kunnen we ook - bijna - alle bestaande websites van onze klanten overzetten naar Drupal 9. Zo zijn deze websites helemaal up-to-date met de laatste technieken én security updates.

20
jan

Nieuwe website voor Koninklijke Balletschool Antwerpen

De Koninklijke Balletschool Antwerpen (KBA) is een Belgisch monument, dat in 1951 werd opgericht door Jeanne Brabants. Bovendien heeft de school een internationale reputatie én een internationaal publiek. De KBA kwam met een duidelijke vraag bij volta aankloppen: een toegankelijke, flexibele én meertalige website. Zij leverden de grafiek, wij bouwden de website.

Praktisch en vooruitziend, dat waren de uitgangspunten bij de opzet van deze website. Onze developers kozen Drupal 8 als prima ballerina van de back-end. Drupal 8 zorgt voor een erg flexibele ruggengraat. En dat is nodig, want een meertalige website (voorlopig nog even enkel in 't Nederlands) vraagt een vlotte navigatie. 

Even piepen achter 't doek? Check de website.

17
dec

Volta komt even op adem

merry everything and happy always

2020 was een stevig jaar. #understatement Hoog tijd dus voor de voltezen om even op adem te komen. Tijdens de kerstvakantie draait volta op een laag pitje. Toch een noodgeval? Je kan terecht op www.volta.be/support

Wil je ondertussen nog wat interessante content lezen? Verdiep je dan in onze blogposts rond het voortraject en de zoektocht naar een goede domeinnaam. Of wat dacht je van even grasduinen in onze projecten van 2020?

Wij zijn terug in 2021, klaar om er opnieuw keihard in te vliegen!

07
dec

FairFin: ethisch bankieren

Fairfin brochure

FairFin geeft transparante inzichten over banken en spaargelden: noem hen gerust de Robin Hood van de financiële sector. Deze kennisinstantie is geen onbekende bij volta: hun heldere huisstijl komt van onze hand en daarnaast bouwden we tal van custom webtoepassingen voor hen. Lees hier meer.

De nieuwste brochure van FairFin handelt over de investeringsuitdagingen rond de klimaatcrisis. Een brandend actueel thema. Wij goten de inhoud in een strakke brochure die mooi parallel loopt met hun afgelijnde huisstijl. Bovendien leverden we ook een handige Adobe-template op: zo kunnen ze zelf vlotter schakelen.

26
nov

Sensoa komt met 'Verrassend Positief' nieuws

Sensoa Verrassend Positief

In aanloop naar wereldaidsdag op 1 december lanceert Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, de gloednieuwe informatiecampagne #hivstopthier.

De overgrote meerderheid van HIV-positieve Belgen is namelijk niet langer besmettelijk. Allemaal dankzij erg doeltreffende medicatie. Verrassend positief nieuws dus! Om deze optimistische boodschap kracht bij te zetten introduceert Sensoa een sensuele tangospot. Want angst voor HIV, ook tijdens het dansen, is niet meer nodig.

En bij volta glimmen we ook van trots. Heel wat voltezen zetten hun schouders onder dit project. Van scenario over vormgeving tot copy en advertising. Voor de campagnevideo en -foto’s schakelden we Jaagpad en Thijs de Lange in. 

Nieuwsgierig naar het resultaat? Check de Instagrampagina van Sensoa

20
nov

Nieuwe huisstijl voor Fost Plus

Fost Plus

Fost Plus, de motor van de circulaire verpakkingseconomie, had nood aan een vernieuwde huisstijl. Volta recycleerde de bestaande huisstijl tot een heldere, herkenbare identiteit.

Een flexibele huisstijl die de merkbekendheid verstevigt, zowel on- als offline: helemaal op maat van volta. We behielden enkele belangrijke visuele onderdelen en verwerkten ze samen met enkele cirkelvormige elementen – circulair remember -  tot een fris en herkenbaar geheel. Aangevuld met een nieuw kleurenpalet en een uitgekiend huisstijlhandboek was de volta-cirkel rond!

Bekijk hier de nieuwe huisstijl van Fost Plus.