CC ASSE

Ruimte voor cultuur

Ruimte voor cultuur vind je, letterlijk en figuurlijk, nog steeds in het cultuurcentrum van Asse. Naast een eigen uitgebreid, toegankelijk en kwalitatief aanbod aan professionele kunsten geeft hun podium ook mogelijkheden aan alle cultuurpartners uit Asse om zich kunstzinnig te ontplooien. Zelfs buiten de gemeentegrenzen blijkt hun aantrekkingskracht groot te zijn: niet enkel bij obscure dansgroepen, maar ook bij vaste waarde Studio 100.

Cultuurcentrum Asse vroeg aan volta om hun website in een nieuw kleedje te stoppen. Hun vereisten? De nieuwe webstek moest overzichtelijk en aantrekkelijk zijn, maar ook gebruiksvriendelijk: voor zowel gebruikers, als hun interne beheerders. Verder moest de website ook helemaal klaar zijn voor de start van de ticketverkoop na de zoveelste lockdown: meer dan 100 procent betrouwbaarheid was dus essentieel!

Ons webteam ging aan de slag met een helder plan van aanpak en maakte via overzichtelijke wireframes een eerste blauwdruk van deze nieuwe website. We voegden contentblokken toe, zoals events, locaties en nieuws: allen in een frisse layout die helemaal in lijn lag met hun huisstijl. Ook optimaliseerden we de back-end: zo vangen we zonder enige moeite de grote stroom aan bezoekers toe bij de start van de ticketverkoop.

Meer aandacht voor cultuur

Het resultaat? Een vlotte, aantrekkelijke website die het team van CC Asse zelf via Drupal kan aanpassen: ze hebben dus geen kennis van HTML of programmeertaal nodig. Met de groene en oranje steunkleuren vloeit er ook een herkenbare uniformiteit door elke pagina: iedere bezoeker van CC Asse voelt zich er meteen thuis. Bij volta zijn we zeker: design en functionaliteit hoeven geen onlegbare puzzel te vormen!

logo CC Asse
CC Asse detailpagina
CC Asse homepage

Externe connecties

Om te garanderen dat de ticketverkoop steeds vlot zou lopen, legden we via API connecties met Ticketmatic en UiTdatabank.

 

Strak webdesign nodig?

Of eerder ondersteuning voor uw ticketshop? Hoopt u stiekem op beide? Volta biedt het antwoord op al uw webgerelateerde vragen. Contacteer ons!

Zin in koffie en een kennismaking?

Laat je e-mailadres hier achter en wij nemen contact met je op.
Neem contact op