Fost Plus

Circulaire knipoog

Fost Plus zorgt voor de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval. De motor van de circulaire verpakkingseconomie was toe aan een opgefriste huisstijl. Volta werkte een heldere en herkenbare identiteit uit en beschreef de toepassing ervan in een strak huisstijlhandboek.

De nieuwe huisstijl van Fost Plus moest het merkverhaal zowel online als offline herkenbaar maken. Een flexibele huisstijl die de merkbekendheid verstevigde: een kolfje naar de hand van ons grafisch team. We recycleerden enkele oude visuele elementen en verwerkten ze samen met nieuwe grafische bouwstenen tot een vers geheel. Met een simpel maar strak wit boogje en een frisser kleurenpalet werkten we deze moderne en multifunctionele huisstijl uit. Bovendien bundelden we alle regels over het gebruik ervan in een helder huisstijlhandboek. Beeld, tekst en inhoud: de volta-cirkel is rond!

Ook nood aan een opfrissing van je merkidentiteit? Contacteer ons!

Fost Plus huisstijl
Fost Plus huisstijl
Fost Plus huisstijl

Gebruik van een grid

Om de nieuwe huisstijl op handige manier naar alle dragers te vertalen, ontwikkelden we een gridsysteem. Op deze manier zijn de verhoudingen van de onderlinge huisstijlelementen op elke drager hetzelfde. Bovendien maakt het de huisstijl flexibeler en gemakkelijker aan te passen.

Fost Plus huisstijl
Fost Plus huisstijl

Zin in koffie en een kennismaking?

Laat je e-mailadres hier achter en wij nemen contact met je op.
Neem contact op