Red Star Line

Museum met een verleden

Twee miljoen passagiers maakten tussen 1873 en 1934 met de stoomschepen van Red Star Line de oversteek van Antwerpen naar Noord-Amerika. Je maakt kennis met hun verhaal in het Red Star Line museum, waar volta mee de beleving voor de bezoekers onder stoom bracht.

Het team van het Red Star Line Museum klopte voor een reeks grafische opdrachten bij volta aan. Zo ontwierpen we de tentoonstellingsbrochures, gaven we het museumplan een creatieve insteek en verzorgden we de vormgeving van de opvallende zaalteksten. We werkten ook tal van grafische ad hoc-projecten op kruissnelheid af.

Op zoek naar een grafische partner voor jouw bedrijf?
Volta is de juiste halte voor al je ad-hoc communicatievragen!

brochure Red Star Line

Texturen 

De stijl van het museum heeft een grote ‘vintage’-factor. Texturen van oud papier, jute en gescheurd karton geven de drager een verweerd karakter. De rode kleur en witte vlakken houden de stijl fris en modern.

brochure Red Star Line

De vormgevers van volta konden zich uitleven bij het ontwerp van de reiswijzer, het routeplan van het Red Star Line Museum. Dit leuke grondplan is een mix van duidelijke illustraties, voldoende witruimte, contrasterende kleuren en een dwarsdoorsnede per verdieping. Zo kunnen bezoekers zich op elk moment vlot oriënteren. De rode kleur is niet alleen een eyecatcher in het ontwerp, de tint trekt bovendien meteen de aandacht van de lezer. 

brochure Red Star Line
Brochure Red Star Line Antwerpen

Zin in koffie en een kennismaking?

Laat je e-mailadres hier achter en wij nemen contact met je op.
Neem contact op