Rubi

cultuurdienst met pit

Antwerpen bruist van kunst en cultuur, vraag dat maar aan de cultuurdienst van de Universiteit Antwerpen. Deze dienst houdt alle (oud-)studenten en medewerkers van de Universiteit en Hogescholen van Antwerpen op de hoogte van het meest recente cultuuraanbod. Bovendien organiseert het tal van activiteiten, exposities en rondleidingen. Om toegankelijker te worden naar de studerende cultuurliefhebbers, vroeg de cultuurdienst aan volta om een frisse identiteit en moderne huisstijl te bedenken.

It's a Rubi

Samen met de medewerkers van de cultuurdienst bedachten we een nieuwe identiteit via enkele brainstormsessies. Antwerpser dan Rubens wordt het niet, dus gaven we met de nodige twist wat extra pit aan de nieuwe roepnaam ‘Rubi’. Twee lettergrepen, pittig, kort, maar gelaagd: Rubi ‘bekt’ gewoon goed en knipoogt subtiel naar de ontelbare facetten van een robijn. Naast de lanceringscampagne ‘It’s a Rubi’ werkte volta de hele huisttijl uit, net als de video’s, affiches, stickers en postkaarten. Schitterend, toch?

Rubi animatie
Rubi
Filmbestand

Rubi? Rubi!

Kort en krachtig. En vooral: oer-Antwerps. Volta bedacht de nieuwe naam voor de cultuurdienst van de Universiteit Antwerpen, inclusief promotiemateriaal en lanceringscampagne!

Rubi - totebag
Rubi poster
rubi teaser

Nood aan een nieuwe merknaam en pittige huisstijl? Kom gerust langs!

Zin in koffie en een kennismaking?

Laat je e-mailadres hier achter en wij nemen contact met je op.
Neem contact op