Scouts & Gidsen Vlaanderen

Heroriëntatie van vorm en inhoud

Krak? Boem? en Over & Weer zijn al 44 jaar de twee ledenmagazines van Scouts & Gidsen Vlaanderen. Volta kreeg van deze levendige bende de vraag om het totaalplaatje te heroriënteren en om het op een frisse manier opnieuw bij elkaar te sjorren. Samen met het redactieteam en de vrijwilligers van Scouts & Gidsen Vlaanderen kwamen we na een weekje kamperen tot vernieuwde doelgroepen. Het aantal magazines werd daarom uitgebreid, van twee naar drie. Zo krijgt elke leeftijdsgroep een eigen tijdschrift.

De vormgevers van volta konden aan elk magazine een eigen twist geven. Zowel qua inhoud als qua vormgeving speelden we in op de leefwereld van de verschillende doelgroepen. De tijdschriften helpen zo elke Vlaamse scout en gids op pad! Geslaagd, met vlag en wimpel!

Ook hulp nodig bij je merkoriëntatie?
Volta is het ultieme kompas voor je communicatie!

Krak!Boem! cover
Krak?Boem! folder
Over en Weer spread magazine

 

Samen aan het (denk)werk

Scouting draait om participatie: zeker iets voor volta dus! Samen met een uitgebreide werkgroep, gesteund door gemotiveerde vrijwilligers, leidde volta de magazines door een intens vernieuwingstraject.

Illustratie

 

Prominente rol voor samenwerkingen

Binnen het nieuwe concept van de magazines gaf volta ook een prominente plaats aan samenwerkingen met externe illustratoren. Zo willen we de inhoudelijke boodschap versterken. Elke cover van Krak? wordt verzorgd door Sarah Wouters. Voor Boem! en Over & Weer zorgt Bart Schoofs op zijn beurt voor de nodige kwinkslagen.

Zin in koffie en een kennismaking?

Laat je e-mailadres hier achter en wij nemen contact met je op.
Neem contact op