Waarom we onze sites updaten naar Drupal 9

Update voor een veilige CMS

Bij volta werken we voor onze digitale projecten graag met Drupal. Dankzij de vele mogelijkheden en modules kunnen we met dit Content Management Systeem (CMS) de perfecte website bouwen die voldoet aan alle noden en doelen van jouw organisatie of bedrijf.

 

Om de veiligheid van je site te blijven garanderen is een update nodig van Drupal 8 naar Drupal 9.

Veilig en betrouwbaar

Drupal is een een ‘open source CMS’, wat wil zeggen dat iedereen er gratis gebruik kan van maken. Dagelijks werken ontwikkelaars van over de hele wereld aan nieuwe modules, extra mogelijkheden of extra beveiliging.
Open source, is dat wel veilig? Ja, onze developers volgen de laatste ontwikkelingen op de voet en houden de ‘motor’ van jouw site steeds up-to-date.

Updaten is noodzakelijk

Om die veiligheid te blijven garanderen is een update nodig van Drupal 8 naar Drupal 9.

Binnenkort stopt de ondersteuning voor Drupal 8. Fouten in het systeem worden dan niet meer hersteld en veiligheidslekken niet meer gedicht. Daarom is het belangrijk om over te stappen naar Drupal 9, zodat we de veiligheid van jouw website kunnen blijven waarborgen.

 

Helemaal niets. Voor de gebruikers en de beheerders van de site verandert er niets: de website blijft werken, de teksten blijven op hun plaats staan en de beelden blijven er hetzelfde uitzien, makkelijk toch? Alles gebeurt immers achter de schermen. Het  wordt zelfs nog eenvoudiger om de site te beheren, want met deze update passen we ook het uitzicht van de editor aan zodat het nog eenvoudiger en duidelijker wordt om de site te beheren.

Neen. Doordat bij het schrijven van de code van Drupal 9 rekening werd gehouden met een soepelere overgang is dit goed nieuws voor website-eigenaren die nu al een Drupal 8-website bezitten. Deze hoeven dus geen compleet nieuwe website te bouwen of rekening te houden met uitgebreide migratietrajecten zoals dat wel moest bij de overgang van alle voorgaande Drupal versies.

JA! Elke site bevat immers wel bedrijfskritische en of persoonsgegevens. Een upgrade is dus eigenlijk verplicht om je data veilig te stellen. De core updates van Drupal bevatten verbeterde code om bugs en securityproblemen op te lossen. Na verloop van tijd zullen er veiligheidslekken en bugs ontstaan en dus niet meer worden verholpen. 

Hulp nodig?

Deze upgrade is misschien ook het uitgelezen moment om je site even in vraag te stellen want je site is voor jou immers een investering waarmee je specifieke doelen wil bereiken. Zo kan volta je ook ondersteunen in een digitale scan van je site waarbij we de verschillende doelen van je site van nader bekijken. En voor alle teksten, grafische vormgeving en digitale marketing kan je immers ook bij ons terecht.

Extra hulp nodig?

Voel je je onzeker met het beheren van je back-end? Geen probleem. Contacteer ons, we kunnen hierover zeker een extra opleiding geven, wij helpen je graag op weg.

Zin in koffie en een kennismaking?

Laat je e-mailadres hier achter en wij nemen contact met je op.
Neem contact op