Hosting

Webhosting: waar woont je website?

Elke website heeft een host nodig, een fysieke server waar de informatie opgeslagen staat die bezoekers zien wanneer ze jouw site openen. Serverruimte kan je huren bij een webhostingdienst die meestal ook jouw domeinnaam voor je reserveert. Complex? Ja, toch wel. Maar je kent ons: we maken het graag eenvoudiger.

Hostingpakketten

1 gb webruimte       
plaats voor 1 site, zonder cms
onbeperkt dataverkeer

10 gb webruimte       
plaats voor 1 site, met cms Wordpress of zapcms
onbeperkt dataverkeer, 1GB databasevolume

50 gb webruimte         
plaats voor 1 site, met cms Drupal, Wordpress of zapcms
onbeperkt dataverkeer, 1GB databasevolume

100 gb webruimte   
plaats voor 5 sites, met cms Drupal, Wordpress of zapcms, multisitesysteem
onbeperkt dataverkeer, 1GB databasevolume
inclusief hosting Apache Solr-zoekmachine

150 gb webruimte    
plaats voor 15 sites, met cms Drupal, Wordpress of zapcms, multisitesysteem
onbeperkt dataverkeer, 1GB databasevolume
inclusief hosting Apache Solr-zoekmachine

Domeinnamen

€40,00/jaar registratie domeinnaam .be, .com, .org, .eu, .nl, .org
€60,00/jaar registratie domeinnaam .nu, .es

Webhosting via Volta

Volta host websites op het groene stroom Amazon-servernetwerk of op shared hosting van Combell. Welk platform van de twee, dat hangt af van wat je precies met je website wil bereiken. We geven je graag advies over de meest geschikte service.

Wat webhosting kost? Ook dat hangt af van wat je precies van je website verwacht. Een kleine website voor een beperkt doelpubliek? Die neemt minder plaats in en krijgt minder verkeer te verwerken dan een internationale webshop. Het verschil vertaalt zich in de prijs. Geen idee wat te verwachten? Wij wel. Vandaar dat advies.

Voor Amazon hosting wordt de structuur van de site op Amazon EC2 geplaatst en de content op een afzonderlijke Amazon S3-cloudserver. De Amazon Cloud is gebouwd op basis van regio's en Availability Zones. Hun datacenters bestaan uit aparte faciliteiten die elk zo opgebouwd zijn dat de service op (bijna) elk moment gegarandeerd is: valt de stroom uit of is er een defect, dan neemt een andere faciliteit het over. Dat maakt Amazon-hosting een erg betrouwbare en schaalbare dienst.

Drievoudig back-upsysteem

site:

  • Cloud storage bij Amazon: databases (content) en programmatuur

backup:

  • Amazon backup server: dagelijkse  incrementele back-up van server (content en programmatuur)
  • 2x/dag back-up database site
  • lokale netwerk van Volta: enkel programmatie site, geen content

Bij dit type hosting beheert Combell de serverconfiguratie. Combell is de grootste hostingdienst voor bedrijven in België en een vertrouwde partner voor ons. Op één server worden meerdere websites gehost. Deze hosting is ideaal voor websites die geen grote pieken in bezoekersaantallen hebben.

Backups worden dagelijks genomen. Database-backups worden 7 dagen bijgehouden, backups van bestanden 14 dagen.

Dat kan, al raden we het niet aan.

Volta is niet verantwoordelijk voor gebreken aan de hosting of incompatibiliteit met de code, ook niet wanneer je als klant een onderhoudscontract hebt. Gaat er iets fout op een website die je niet via Volta host? Dan laten we je natuurlijk niet stikken. Maar als we moeten ingrijpen, krijg je wel een factuur voor onze werkuren. Dit geldt ook wanneer updates worden doorgevoerd die wel werken in de testomgeving van Volta, maar door andere setup of configuratie niet op de hosting die je gekozen hebt. Maw: standaard doen we het niet.

Alle pakketten zijn beschikbaar als shared hosting bij Combell of dedicated hosting Amazon Cloud. Shared what now? 'Gedeelde hosting' houdt in dat jouw website op een server staat waarop ook andere (niet-Volta-)websites gehost worden. Een dedicated hostingservice geeft ons volledige controle over de server waarop jouw website staat. Voor websites die regelmatig grote pieken in hun verkeer verwachten, is dat betrouwbaarder.

In elk pakket zitten standaard 'Let's Encrypt' SSL-certificaten voor alle domeinnamen die gelinkt zijn aan de website(s) op de hosting. Let's Encrypt reikt certificaten uit die je nodig hebt om je website via een veilige 'https'-verbinding te vertonen.

Hosting op zichzelf is niet duur. In een Volta-pakket doen we er onze eigen service bovenop. Zo geven we jou de zekerheid van één aanspreekpunt. Bij problemen met je website kan je bij ons terecht, of de fout nu bij de hosting zit of in de code. Eén telefoontje naar Volta en we nemen het helemaal van je over tot het probleem is opgelost.

Volta garandeert de authenticiteit, vertrouwelijkheid, integriteit, dagelijkse back-up en exclusiviteit van de gegevens. Ingrijpen op jouw account als gebruiker doen we enkel op verzoek of om een incident te verhelpen.

De kleine lettertjes

Alle bovenstaande prijzen zijn exclusief 21 procent btw.

Wanneer een site teveel resources vraagt volgens het hostingpakket, geeft Volta je een seintje. We zullen dan adviseren om over te stappen naar een hogere hosting of naar een externe server.

Zin in koffie en een kennismaking?

Laat je e-mailadres hier achter en wij nemen contact met je op.
Neem contact op